Selected Property: 3000 YL - Orlando - Encantada  - Search Properties

Fly

Kjekt å vite om FLY

Her kan du sjekke om flyene er i rute, samt se fra webkamera om det er kø i innsjekkingen:
Gardermoen Airport

Flyplasskoder
  • Orlando Int. Airport, Florida - MCO
  • Miami Int. Airport, Florida - MIA
  • Fort Lauderdale Airport, Florida - FLL
  • Sanford Airport, Florida - SAN (1 time nord for Orlando bare)
  • Tampa Airport, Florida - TPA (1 time sydvest for Orlando bare)
  • Gardermoen - OSL
Flyselskaper

Her er linker direkte til flyselskapenes egne booking side. Du kan benytte kodene over i dine søk.

Norwegian har den raskeste ruta til Florida (Fort Lauderdale og Orlando). Ingen mellomlanding, og reisen over tar under 9 timer, mens returen tar ca. 7 timer. Bedre kan det ikke bli! Her er 20 kilo per koffert tillatt.

Bestilling av billett

Velg sete ASAP. Har du en form for funksjonshemming som gjør at du trenger ekstra plass eller bistand på flyplassene, gjør oppmerksom på dette når du booker flighten, og ikke når du ankommer flyplassen. Da kan det nemlig være for sent.

Styr unna plassene rett ved toalettet, da disse ofte kan ha ubehagelig lukt. Vær også oppmeksom på at raden før nødutgang ofte ikke kan bøye seteryggen bakover.

Før reisen

Ikke lås Amerika-kofferten!

Nye retningslinjer for å bekjempe terrorisme har gjort at flyplassansatte kan åpne kofferten din for sjekk. Det er kommet såkalte TSA-låser på markedet som ansatte kan åpne med en universalnøkkel uten å ødelegge låsen og kofferten din.

Har du låst og de ikke får åpnet annet enn å ødelegge låsen din, har du ingen rett på erstatning.

Det normale er 1 koffert á 20 eller 23 kilo per person.

Man kan ha med flere kofferter mot et gebyr.

Her kan du sjekke USA's regler for hva du kan innføre etc.: www.tsa.gov

Ankomsten

Ved ankomst USA må man gjennom immigrasjons- og passkontroll der man oftest blir spurt om hvor lenge man skal bli, og formålet med besøket. I hallen der dette foregår er det ikke tillatt å fotografere! Ikke bruk mobiltelefon her.

Flyene fra Europa kommer alltid til Orlando på kvelden. Man er ofte sulten når man ankommer, og de fleste restauranter stenger ca 22- 2300, men det er mat å få kjøpt på 7Eleven og nattåpne WalMart.

Reisen

Ikke kjøp drikke/alkohol i taxfree på utreise da du må gjennom sikkerhetskontroll ved flyskifte når du ankommer USA. De slipper ikke gjennom flytende drikke. Forsikre deg at personen som sjekker inn kofferten din skriver rett kode på bagasjelappen så ikke bagasjen ender opp på en annen flyplass enn deg.

Om du mellomlander i London, er det viktig å sjekke om du må bytte mellom Gatwick og Heathrow flyplasser da dette vil ta minst en time.

Lang ventetid på flyplassen?

Finn deg en lounge! Å komme inn der koster ca. 50 dollar som du betaler på stedet. Da får du tilgang til loungens alle fasiliteter, slik som gratis snacks, mat og drikke, komfortable stoler og internett-tilgang.

Tidsforskjell

Tidsforskjellen er 6 timer tilbake i tid, såkalt "Eastern Standard Time". Florida har også sommer- og vintertid med 1 times omstilling. Dato for omstillinger er ikke alltid lik med Norges.

Klokkeslett i Orlando akkurat nå: OrlandoTime

Reiseforsikring

Du bør ha vanlig reiseforsikring under ditt opphold. Da slipper du å kjøpe ekstra forsikring når du leier bil. Ingen reiser til USA uten reiseforsikring.

Elektronisk visum (ESTA)

ESTA, Amerikansk for "Electronic System for Travel Authorization", er et nettbasert søknadssystem utviklet av den amerikanske regjering for å forhåndsgodkjenne reisende til USA.

En godkjent ESTA reiseautorisasjon kan brukes til besøk og gjennomreise i USA. Reisende til USA under "Visa Waiver"-programmet får normalt oppholde seg i landet opptil 90 dager.

Registreringen er gyldig for to år ad gangen og koster $14 som betales under registreringen. Husk å ha din adresse for første natten i USA klart før du starter registreringen.

Link til den offentlige siden for online registrering her.

God tur !


“Å reise er å leve” H.C. Andersen

Powered by CiiRUS Property Management Software